Siiliyhdistyksen kuvagalleriassa oli Amanda tehnyt asumuksen siilille taikakuutioista http://www.suomensiiliyhdistys.fi/gallery/displayimage.php?album=327&pos=5
Itse vierastin taikakuutioita, koska keskustelussa oli muistaakseni epäilty että jos siili ei karkaa siitä (esim. kiipeämällä yli) niin saattaa jäädä päänsä kanssa jumiin....
Kun kuitenkin meillä oli tuota taikakuutiota käyttämättömänä päätin koittaa.
Otin aseiksi paksuhkoa muovia (paksumpaa kuin perus kauppakassi) ja jeesusteippiä. Vietin sitten pari tuntia askarrellen ja tässä tulos:
51994.jpg
12 kuutiokappaletta yhteenliitettyinä, sisäpuolella muovi kiinnitettynä jeesusteipillä.
Yhden kuutin mitat on 35cm x 35cm ja reikä on 4cm x 4cm (mutta tässä tapauksessa rei´illä ei ole väliä)
Yhteispituus koko aitauksella on 4,2m (+saumat)
51995.jpg
Tässä hieman huono kuva "saranoista". Otin jeesusteippiä reilun kymmenen sentin pätkän, taitoin sitä kaksinkerroin (liimapuolet toisiinsa kiinni) siten että jäljelle jäi pari kolme senttiä liimapintaa toiseen päähän. Käärin tämän tekeleen, aloittaen kaksinkertaisesta päästä, kahden kuutiopalan reunan ympärille ja jäin sain saranan. Kestävyydestä en tiedä mutta ainankin taipuu hyvin ja on tiivis, eli siili ei pääse karkaamaan palojen välistä =)
51992.jpg
Koko homma menee tämmöiseen kasaan: helppo ottaa mukaan vaikka kylään tai pihalle kesällä!
51996.jpg
Ja kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, jätin yhden sivun auki, näin ollen saan muuteltua tarvittaessa aitauksen kokoa ja muotoa sekä vaikka pistämällä sen näin pienemmäksi! Tässä varasiili Simo testaamassa aitausta.