Elikkäs tässä ollaa pari viime viikkoa tehty muuttoa uuteen asuntoon ja tänään taisi olla eka päivä jolloin ajattelin määrällisesti enemmän tulevaa siiliä ja siihen varautumista kuin uuden kämpän sisustusta =D
Uudessa asunnossa on siis tilaa 57,5neliötä eli siilille tilaa juoksennella =) Tosin parvekkeelle ja kylppäriin ei saa mennä ilman valvovaa silmää. Partsilla muuten voisi olla mutta siellä on se reikä mistä sadevesi pääsee valumaan ja kun kalusteet tulevat niin en osaa sanoa miten pääsee kiipeilemään. Kylppärissä taasen on lattiakaivo ja hyllyt joista pääsee ehkä hieman liian helposti ikkunalle... Muuten aion sallia ainankin aluksi vapaan kulun muualla asunnossa.
Siilin talolle on paikka katsottuna olohuoneessa, makkariinkin mahtuisi mutta sinne paistaa aamuisin aurinko. Olkkarissa on eteisen oven vieressä hyvä paikka: lyhyt matka keittiöön ja kylppäriin huoltoa varten eikä ole ikkunoita / partsin ovea ihan vieressä eli ei suoraa vetoa.
Ensi viikolla kaivelen siilitarvikkeet häkkikomerosta (jonne pistimme ne suojaan muuttohässäkkää) esiin ja jatkan lakkausprojektia parvekkeella =)
 
Ostoksia olen siilille tehnyt parikin tässä välillä: Ikeasta löytyi harmaa säilytytasku, josta saa siilille hienon pesän, olen samaa nähnyt joillain muilla siiliyhdistyksen sivuilla. Lisäksi ostin myös liukuestemattoa (sellaista lusikkalaatikon pohjalle laitettavaa) jota pistän ainankin luiskiin liukuesteeksi.
Kodin Terrasta tarttui mukaan n.20 cm korkea muovikasvi, jolla ajattelin koristaa siilin asumusta, vaikutti sen verran tukevalta että pitäisi kestää edes jonkin aikaa =D Ja jos näyttää että ei kestä niin raaskii heittää menemään. Kuvia ostoksista pistän kunhan löydämme kameran piuhan =D
 
Lisäksi meille on ilmestynyt pari siiliä lisää =D Tosin koristeita. Paperikuusta löysin kolme siiliä: yksi aivan pieni (vajaa 5cm korkea) joka syö omenoita ja kaksi isompaa, villisiilin kokoista, joista toinen makaa ja toinen istuu takapuolellaan =) Isot siilit pääsevät parvekkeelle kunhan saan sen ensin kuntoon ;)
 
Hankintalistalla on enään ruuat, jotka hankin kun saadaan tietää tarkemmin luovutuspäivämäärä, luultavasti ostan ne tämän kuun lopussa / kuunvaihteessa. Elävää sapuskaa ostan jauhomatofarmini lisäksi varmaan Tiia´s Petsistä , muut luultavasti Lemmikkiexpressistä.