Ensin taitaa olla esittelyn paikka: Minä (joka tätä blogia päivittelen) olen 21-vuotias nainen ja asun Lahden seudulla. Taloutee kuuluu lisäksi avokkini ja kaksi kissaamme Pörri ja Justiina.
 
Kolmatta lemmikkiä olemme pohtineet jo pitkään: Koira oli pitkään mielessä, samoin akvaario mutta ne vaan eivät kauheasti ottaneet tuulta alleen. Miehelläni on pienempänä ollut kaksi marsua joten joku pikkueläin oli mielessä, itse en kovin jyrsijöistä piittaa, jokin niissä on vain mikä ei sytytä. Siileistä luin kai ensimmäisen kerran joskus vuosi sitten netistä, silloin jo katselin että tuollainen olisi kiva mutta silloinen elämäntilanne ei olisi antanut periksi. Nyt sitten joku kuukausi sitten törmäsin netissä Suomen Siiliyhdistyksen sivuihin ( http://www.suomensiiliyhdistys.fi/ ) ja heti iski kipinä. Luin siileistä yhä uudelleen ja uudelleen faktoja ja seurasin foorumin keskusteluja. Mietin ja pohdin ja tottakai, ihastuin!
Otin sitten asian puheeksi pari päivää sitten mieheni kanssa oikein kunnolla ja päädyimme ratkaisuun: meille tulee siili!
Samantien pistin sitten postia siiliyhdistyksen varauslistalle ja laitoin toiveeksi valkovatsasiili ja hankinta-ajaksi aikaisintaan toukokuussa, koska halusimme aikaa siilin kodin rakennukseen ja rahan säästöön (Kirjahyllyssä on purkki, kyljessä siilin kuva ja teksti: Siilirahasto)
Nyt sitten on podettu kamalaa siilikuumetta, suunniteltu taloa (suunniltemista kerron myöhemmin) ja mietitty tarvikkeita ja hoitoa =)
 
Tällä blogilla on tarkoitus seurata näin alkuun siilin hankinnan edistymistä ja talon rakennusta, myöhemmin siilin tultua taloon siilin elämää =)