Huh, ompas viikko mennyt nopeasti! Nyt vasta kerkesin kertomaan kuinka Heben treffit menivät!
Hebe kotiutui viime sunnuntaina ja oli kuulemma ollut hieman kärttyinen, varsinkin tassupesulla, saattoi kyllä vierastaakin outoa kylvettäjää =)
Tiiti oli kuulemma ollut niin hanakasti Heben perässä että oli pitänyt laittaa välillä seinää väliin jotta Hebe oli saanut syödä rauhassa! Sen kyllä uskon jos meno on ollut samanlaista kuin sen ajan kun Hebeä olimme viemässä... Mutta sitä "oikeaa" touhua ja tohinaa on varmasti tapahtunut ja nyt toivotaankin että onni on potkaissut ja kuukauden päästä kuuluu piipitystä.
Kävin Hebelle ostamassa kissanmaidonvastiketta lauantaina, tällä koetamme ehkäistä mahdollisia kalkkikramppeja. Nyt olemme pikkuhiljaa totutelleet Hebeä vastikkeen makuun, aloitimme pienillä annoksilla (10ml) mikä osoittautuikin hyväksi koska parina ekana yönä ei vastike ollut maistunut ollenkaan Hebelle. Kun vastike ei sinällään kupista mihinkään kadonnut (korkeintaan sitä oltiin maistettu hieman) päätin koettaa vastikkeessa liotettuja raksuja jotka sitten tekivätkin kauppansa =) (Lisäksi tarjosin toki normaaliakin ruokaa). Myös porkkanasoseeseen ja muuhun ruokaan sekoitettuna on vastike kelvannut tähän mennessä hyvin, tänään on taukoyö vastikkeesta (mutta lautaselta löytyykin raejuustoa).
Muuten olemme koettaneet pitää Heben elämän mahdollisimman samanlaisena kuin ennenkin. Mietin josko olisimme vaihtaneet Heben asunnon olohuoneesta jonnekin muualle mutta eipä meiltä parempaa paikkaa löydy. Keittiö olisi rauhallisempi, mutta sinne paistaa aurinko sen noususta pitkälle iltapäivään asti enkä haluaisi pitää keittiössä päivällä verhoja kiinni. Olohuoneeseen aurinko alkaa paistamaan vasta juuri ennen sen laskua ja näin syksyllä vielä vähemmän.
Poikaspesääkin olen jo pohtinut ja tällä hetkellä pohdinnassa on kaksi eri vaihtoehtoa: pahvinen ja muovinen. Pahvinen olisi ilmainen ja siihen olisi helppo askarrella avattava kansi (poikasten kurkkimista varten). Pahvi on myös materiaalina hengittävä, toisaalta sen puhdistaminen (sitten kun poikaset ovat tarpeeksi suuria) on lähes mahdotonta. Muovisen sen sijaan saisi puhdistettua paremmin ja olisi ehkä hieman siistimmän näköinen. Muovisia löytyy myös kannellisina versioina mutta miinukseksi lasken aukkojen tekemisen, koska niiden tulee olla täysin turvallisia eli teräviä osia ei saa olla. Lisäksi muoviseen joutuu tekemään enemmän ilma-aukkoja jotta ilmanvaihto olisi taattu. Tällä hetkellä mieli kuitenkin olisi aavistuksen enemmän muovisen puolella mutta onneksi ei ole vielä kiire, ehkä ensi viikon loppupuolella voisi alkaa laittaa pesää valmiiksi. Muut nukkumapaikat poistan myöhemmin.
Hassua kun joutuu jo miettimään että kuinka sijoittaa menonsa ja tulonsa. Tänään juuri jouduin pohtimaan koska voin pitää tupperit kotonani jotta siitä ei olisi haittaa Hebelle tai poikasille, ennen synnytystä tulisi liian nopeasti (koska ystävälläni oli juuri tänään kutsut) ja seuraavana ajankohtana poikaset olisivat alle kaksiviikkoisia...Päädyimme lopulta sopimaan ajankohdan niin pitkälle että vieraatkin pääsevät näkemään ja halutessaan sylittelemään poikasia!
Ja jos kaikki menee hyvin pääsevät pikkusiilit uusiin koteihinsa jouluksi!
 
p.s. Lupaan kuvia viimeistään ensi viikolla! Niissä on ollut liian pitkä tauko...
LilypieWaiting to adopt Ticker