Eilen päivällä rupesin siivoamaan Heben taloa, tavalliseen tapaani aloitin ylhäältä ja etenin alaspäin. Kun tulin viimeiseen kerrokseen kurkkasin siellä olevaan putkeen josko Hebe siellä olisi nukkumassa kun muissa kerroksissa ei neitiä näkynyt. Mutta kauhistuksekseni huomasin ettei Hebe ollut sielläkään! Ja eikun uudestaan kaikki kolot läpi talossa, ettei vaan olisi mennyt silmien ohi....ei ei missään talossa... Seuraavaksi katsoin äkkiä ympärilleni josko neiti olisi juossut ulos talosta sitä siivotessani (vaikka itse olin aivan talon edessä!) Eikä missään näy pientä siiliä!
Paniikki iski, olin koko aamupäivän siivonnut kämppää ja parvekkeen ovi oli ollut auki, samoin keittiön ja kylppärin ikkunat. Lisäksi olin kerännyt monta roskapussia täyteen ympäri kämppää.
Hurja etsintä alkoi. Aloin järjestelmällisesti käydä läpi nurkkia, sohvan alusta, kaappien taustoja ja alimpia hyllyjä....kaikkia koloja missä pieni siili vaan voisi nukkua. Kakkakikkareet ja pissit cd-hyllyn vieressä ja työpöydän alla kielivät Heben käyneen siellä.
Mieskin tuli kotiin ja yhdessä koitimme etsiä vaikka mistä ja monesta paikasta kahdestikin. Oltiin jo luovuttamassa ja ajateltiin odotella iltaan, kunnes Hebe taas lähtee liikkeelle jotta kuultaisiin missä neiti piileksii kunnes ensin mies kuuli ja hetken päästä minäkin tuhinaa ison kirjahyllyn luota. Pikkuhiljaa otimme tavaroita yksitellen pois hyllystä ja lehtikotelosta sitten tärppäsi!
175250.jpg
Siellä Hebe nukkui tyytyväisenä Ikean kasausohjeiden keskellä. Onneksi oli aivan kunnossa, ainoastaan vihainen kun tultiin jo neljän aikaan herättämään unilta ja vielä hipelöitiin (pitihän sitä katsoa että neiti on kunnossa).
Piti sitten miettiä että mistä se neiti on oikein ulos päässyt ja kahta eri paikkaa arveltiin. Joko talon isommista ovista, joiden alareuna antaa sen verran periksi että sieltä pääsee tunkemaan läpi tai sivuseinässä, juoksupyörän takana olevasta raosta, joka on tilkitty teipillä.... Päädyttiin sitten että pakko sen on ensimmäinen vaihtoehto olla, sen verran helpolta siitä ulos tulo vaikutti, lisäksi jos Hebe olisi tullut ulos juoksupyörän takaa olisi pudotus ollut metrin luokkaa (tosin marsuhäkki on alla mutta eipä sekään pehmeä ole!) Oviraosta pudotus jää n.30cm tienoille.
Motiivikin löytyi. Olin lauantaina ottanut juoksupyörän pois illalla ja unohtanut sen yöksi likoamaan....taas nähtiin kuinka tärkeä juoksupyörä siilille on, tai ainankin Hebelle!
Viime yöksi Hebe saikin sitten juoksupyöränsä takaisin ja lisäksi vielä puuhapallon, jossa oli päivän raksuannos (ja hieman ylimääräistäkin....) Siitäkös neiti innostuikin! Ei mennyt minuuttiakaan kun Hebe keksi kuinka sitä oikein käytetään jotta sieltä tulee ruokaa. Ja sitä jaksettiin sitten puoli yötä pyöritellä ja paukutella seiniä vasten.... Seuraavan kerran kun pallon tarjolle tulee pitää muistaa ottaa orjien nukkuma-ajaksi pois jottei herää koko ajan paukkeeseen, vaikka makkarin ovi kiinni olikin! Mies jopa sanoi että näki yöllä painajaista että joku yritti meille partsin ovesta sisään!
Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Enään unohdeta juoksupyörää yöksi pois ja ovien rakokin on tukittu, enään siitä ei pitäisi ulos päästä vaikka yrittäisikin!