Eilen saimme vihdoin uuden talon Hebelle! Talon on hankittu jo vuoden alussa ja se on ollut muutostöissä isälläni. Varmaan olisimme jo aikaisemminkin saaneet talon Heben käyttöön mutta kokonsa puolesta emme saaneet sitä itse kuljetettua, ei mahtunut kaikkine osine edes peräkärryyn =D
504952.jpg
Tässä vielä tähän väliin kuva keltakorvaneidistä =D Porkkana maistuu hyvälle ;) Ja samalla voi lähettää pääsiäisterveiset kaikille blogin lukijoille!
 
504935.jpg
Ensimmäinen kuva talosta. Asuinhyllyjä on siis viisi kappaletta, kukin noin 40cm x 90cm (en muista tarkkoja mittoja...)
Kuvassa poseeraa lisäksi colliepentumme Nana.
 
504937.jpg
Vanhaan talon lattiassa ollutta mattoa oli jäänyt niin paljon yli että sitä riitti lähes kaikkiin hyllyihin, itse olen tykästynyt sen helppohoitoisuuteen ja siistiin ulkonäköön.
504945.jpg
Alimpaan tasoon ei riittänyt koko lattiaan muovimattoa, joten laitoin oikealle pikku pätkän ja muun lattian päällystin vanhassakin talossa olleella kenkämatolla, joka pitää hiekat kivasti itsessään, ei tarvitse kaapia niitä ympäri taloa. Näin alimmasta tasosta tuli hiekkiskerros kuten olin ajatellutkin.
 
504938.jpg
Luiskat on kiinnitetty eri tavalla kuin ennen. Yläpäässä on hyllyn alapuolelle kiinnitetty pieni listanpala, joka pitää luiskan yläpään paikoillaan...
 
504943.jpg
...ja alapäässä on kiila joka estää luiskan liikkumisen. Kiila jää muovimaton alle piiloon. Luiskat on tarkoitus myöhemmin käsitellä, luultavasti jollakin lakalla tai maalilla.
 
504948.jpg
Talon päällä on erillinen kaappi, jonne saa hyvin kätkettyä sekä Heben että marsujen ylimääräistä hoitotavaraa. Sekä yläkaapin että varsinaisen kaapin vetimet on tarkoitus vaihtaa, itse en noista pidä.
 
504954.jpg
Hebe-neiti tutustumassa uuteen kotiinsa (eikä kukaan muistanut pestä tassuja =D, nyt sekin on jo hoidettu...)
 
504955.jpg
Juoksupyörä löytyi heti! Uusi pyörä on ollut kyllä ihana, ei kolise kun muistaa vaan huoltaa välillä! Sanomalehdet pyörän alla on koettu hyviksi: helppo vaihtaa puhtaisiin joka päivä.
 
504962.jpg
Tässä kaksi ylintä kerrosta.
504964.jpg
Keskimmäiset kerrokset. Ylemmässä on tarkoitus pitää ruokia.
 
504967.jpg
Ja alin kerros. Sinisessä on chinchillahiekkaa ja karkkilaatikossa kissanhiekkaa. Hebe käyttää kumpaakin, sinistä kylpemiseen ja karkkilaatikkoa nukkumiseen =)
 
504968.jpg
Tässä vielä kuvaa ovet kiinni. Keskimmäinen kerros jää hieman piiloon, mutta se ei haittaa niin paljoa.
 
Ainoa huono puoli, minkä huomasin jo illalla oli raksupallo. Se ei mahdu luiskan aukoista alempiin kerroksiin ja koska pallo jumittuu aukkoon ei myöskään Hebe pääse alaspäin. Eli pallon paikka on alimmassa kerroksessa...
 
Muuten Hebellä on mennyt vallan mainiosti, ruoka maittaa ja pyörässä juostaan hurjaan tahtiin joka yö. Uutta taloa varten on hankittu lämpömatto mutta luulempa että sille ei enään tänä talvena ole käyttöä, viimeksi Hebellä oli kylmä muistaakseni tammikuussa jolloin asuntomme patterit eivät toimineet kunnolla ja itsellämmin oli viileää... Mutta lämpöpullo ja iso kasa fleeseä auttoi ja siitäkin selvittiin.
Tällä hetkellä odotetaan ruokapurkkitilausksen saapumista saksasta (pitää varmaan tilata kohta jostain muualta!) ja uuden matosukupolven kehittymistä. Pitää varmaan ostaa laatikkoon pussillinen uusia että on jotain elävääkin syötettävää. Nuo nykyiset tuppaa olemaan niin vähissä että en ole sieltä viitsinyt  syöttää jotta saisi uuttakin sukupolvea....
Muutenkin olen ajatellut ostaa muitakin eläviä kuin jauhiksia ja jättiksiä, jos sitä vaikka rohkaistuisi ostamaan ihan vain ruuaksi jotain pientä, vaikka sirkkoja...Kasvattamaan en vielä ala!