Olemme jo pitkään pohtineet Hebelle poikasia. Olemme pyöritelleen ajatusta puolin ja toisin, punninneet riskejä ja hankkineet tietoa. Hetkeksi jo hylkäsimme idean mutta nyt olemme päättäneet sen: Hebelle tulee poikasia!
Laitoin viikko sitten siiliyhdistyksen foorumille ilmoituksen, jossa haimme Hebelle sopivaa urosta. Vastauksia saimme yhteensä 9 kappaletta! Näistä teimme viimein eilen ratkaisevan päätöksen ja Heben treffiseuraksi valikoitui Pikkupuiston Tiiti. Tämä siiliherra on syntynyt viime joulukuussa ja on väriltään musta. Treffien tarkemmasta ajankohdasta sovitaan vielä, mutta koetamme saada ison pyörän pyörimään ihan lähiaikoina, on mukavampi saada asiat etenemään samantien =).
Näiden suunnitelmien myötä myös blogi alkaa varmasti päivittymään aktiivisemmin =)
Itseäni jännittää jo hieman....
Hebe sen sijaan on elellyt kuten tähänkin asti tietämättä suunnitelmista sen kummoisempia.
 
Eilen teimme Hebelle valmiit ruoka-annokset reiluksi kuukaudeksi. Osan pakastin purkeissa (12kpl) joita olen ennenkin käyttänyt ja lisäksi tein parikymmentä minikokoista minigrip-pussillista ruokaa. Koitin laittaa annoksiin erilaisia sisältöjä: jauhelihaa (myös broilerin paistettuna), kahta erikokoista sirkkaa, pillarsseja, jauhiksia, etanoita...Kasviksista maissia ja porkkanaa ja pistin muutamaan vielä pikkuisen katkaravunkin palasen. Näiden pussien lisukkeeksi laitetaan eläviä hyönteisiä, raejuustoa, yms mitä kaapista löytyy. Lisäksi olemme pitäneet Hebellä kokoajan tarjolla raksuja (sekä kupissa että puuhapallossa), joskus on syönyt niitä enemmänkin, joskus tuskin koskenutkaan eli osaa nähtävästi säännöstellä syömisiään niiden suhteen.
 
Olen myös koonnut tietopakettia (lähinnä itselleni) siiliyhdistyksen foorumin keskusteluista koskien siilinkasvatusta sopivan uroksen valinnasta aina luovutukseen asti. Todelle hyvin on tietoa löytynyt! Kiitos siitä kaikille foorumilaisille! Ajattelin jossain vaiheessa laittaa paketin Heben sivuille nähtäväksi, tarkastan ensin tietojen oikeellisuuden muutamalta enemmän siilejä kasvattaneelta. Voi olla että julkaisen sen vasta poikasten lähdettyä (tottakai elämme toivossa että kaikki menee hyvin!) jotta voin lisätä siihen omat kokemukseni =).
 
Seuraavana edessä on sopimuksen tekeminen Tiitin omistajan kanssa ja Heben vieminen treffeille! Siitä sitten lisää kun päästään asiassa eteenpäin.